Wonderful Vinyl, the PVC industry newsletter.

Subscribe to future issues, add your email address here.

Phill – Playground & Restaurant

  • Phill – Playground & Restaurant
  • Phill – Playground & Restaurant
     
  • Phill – Playground & Restaurant
  • Phill – Playground & Restaurant
  • Phill – Playground & Restaurant

Phill is a meeting place for the entire family in Bucharest, designed by the Rumanian NuCa Studio. It has a playground, a multipurpose room and a small café on the ground floor and, a gourmet restaurant on the first floor.

The playground and the multipurpose room are enclosed areas with independent light and acoustics scenarios and they accommodate activities from theatre and puppet shows to martial arts and ballet lessons. Upstairs, the dining area is an open space directly linked to the lobby. In between them, the small café communicates visually with the playground through a couple of round openings. The functions of the programme have their own agenda but at the same time they work closely together therefore the connection of the individual spaces was very important.

In order to link these different rooms, the walls were perforated by transparent openings and special attention was paid to the design of the stairs which climb their way to the first floor around a four-metre tall elephant. Phill’s program has been generated by the clients themselves as a possible response to their own needs regarding Romanian dining-out experiences.

The premises for picking the design typology was, alongside our personal passion for comic book, animation and vinyl toy subcultures, and the idea that kids’ perceptions are anything but reductionist, and adults aren’t that sober not to engage in any imaginative exercise. The elephant’s role and the overall geometry is open for interpretation. The large degree of custom-made elements used for this fluid design goes beyond regular interior jobs: from the circular PVC window frames to the vinyl floor which separate the wall paint and PVC wallpaper designed by Dutch designer of Studio Job, everything was individually designed and executed on demand.


Architect |NuCa Studio, Bucharest, Romania 
Location | Bucharest, Romania
Technical info | PVC windows, flooring and wallcovering
Picture credits | NuCa Studio