Wonderful Vinyl, the PVC industry newsletter.

Subscribe to future issues, add your email address here.

Mutuelle Ministère de la Justice

  • Mutuelle Ministère de la Justice
  • Mutuelle Ministère de la Justice
     
  • Mutuelle Ministère de la Justice
  • Mutuelle Ministère de la Justice
  • Mutuelle Ministère de la Justice

The goal of the project was to unite a call centre and 40-person offices in the same space. The 238sqm floor is organised around a central core where the entrances and technical infrastructure are located. A meeting room and common areas for lunch and breaks are located on each of the wings alongside the working spaces.

A meeting room and common areas for lunch and breaks are located on each of the wings, alongside the working spaces. All the furniture was custom-made to adapt to the discontinuous structural grid. All electrical wires are hidden within the furniture. A curved-wall manager’s office was built in the remaining space to optimise the room.

The limited number of doors and walls improves the movement of people and encourages an instinctive understanding of the space.

Flexible walls in white PVC are mounted on a single rail to create new boundaries as needed. They are doubled by a curtain that wraps around the table to give the meetings some required privacy.
The three-metre wide round table is made out of night-blue mineral resin. The common area space was optimised through the building of a single 6,4m length resin unit with a built-in sink and worktops.


 

Architects | Gramme, Paris, France 
Location | Paris, France
Technical info | PVC wallcovering
Picture credits | Gramme