Wonderful Vinyl, the PVC industry newsletter.

Subscribe to future issues, add your email address here.

Family House

  • Family House
  • Family House
     
  • Family House
  • Family House
  • Family House

The OV-A Architectural Studio, founded by Jiří Opočenský and Štěpán Valouch in 2007, works on diverse projects, from the designing of family houses to the urban layouts of the centres of municipalities.

OV-A designed a private house where the living space, situated between three blocks of rooms, gradually transcends from the interior to the exterior. Instead of being encircled by a fence on the lot‘s edge, the house is wrapped in a translucent shawl composed of functioning window-shutters.

The facade, with its glazed walls, is covered by larch wood shutters which can be used to create further rooms, the house works as a gazebo providing views of the valley and the wooded slopes opposite constructions and technologies. The load-bearing construction of the timber frame house consists of I-beams, thermal insulation of mineral wool and wainscotting.

The flat ventilated roof is totally covered with PVC foils with a layer of pebble rock on top while the facade system is composed of glazed walls in aluminium frames and terraces are of tropical wood.


Architects | OV-A Architectural Studio, Prague, Czech Republic 
Location | Králuv Dvur, Czech Republic
Technical info | PVC membrane
Picture credits | OV-A