Wonderful Vinyl, the PVC industry newsletter.

Subscribe to future issues, add your email address here.

Bellopuerto Reforma Restaurant

  • Bellopuerto Reforma Restaurant
  • Bellopuerto Reforma Restaurant
     
  • Bellopuerto Reforma Restaurant
  • Bellopuerto Reforma Restaurant
  • Bellopuerto Reforma Restaurant

Mexican Estudio Atemporal has designed the new Bellopuerto Reforma Restaurant, integrating in its terrace the experience of the Port of Acapulco.

Within the premises, at different heights, the architects insert the island bar as a leading element of the restaurant; the double height of the hall lets natural light into the interior, which in turn is replaced by luminares on rails, at different heights.

The warmth of the materials used: such as wood in different shades, woven PVC wire, stone, steel and the implementation of the brand's colours, contrast with the strength of the concrete structure.

The hall is contained by a wall of concrete cylinders where a wooded shipyard is inserted, alluding to the workshop of a pier, existing vegetation between each wooden structure complements the composition of the wall, creating a focal point for the user.

Access is configured in a porch with an enclosure than can be completely opened, it integrates the exterior, with the interior, generating a single atmosphere. The terrace has a close relationship with the sidewalk through the landscaped porches, which in turn assure privacy without obstructing the city, opening to the outside to become social windows.


Architects | Estudio Atemporal, Mexico City, Mexico 
Location | Bellopuerto, Mexico City, Mexico 
Technical info | woven PVC wire
Picture credits | Luis Gallardo